Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

23. 07. 2014. 17:18 >> 17:18

NESTALI

Vladine trupe otele novinara "Raša tudeja"?

Ukrajinska vojska otela je saradnika ruske TV stanice "Raša tudej" (RT) i još tri osobe, uključujući i kamermana novinske agencije Abhazije (ANA njuz), javila je danas ta agencija.

Britanskom novinaru, saradniku RT, Grejemu Filipsu se gubi svaki trag od kada je otišao na aerodrom u Donjecu, oko koga se vode sukobi.

ANA njuz navodi da je nestao i Filipsov saradnik sa kojim se uputio na aerodrom, zatim kamerman te novinske agencije, kao i predstavnik službe za medije Samoproglašene Narodne Republike Donjeck.

" Naš kamerman Vadim je radio u epicentru sukoba, britanski novinar je bio sa njim",saopštila je novinska agencija, a prenosi RT.

Agencija navodi, pozivajući se na neimenovane izvore, da su grupu novinara oteli pripadnici ukrajinske vojske. RT navodi da je posljednji put imala kontakt sa Filipsom prethodne večeri kad je on najavio svoj odlazak na aerodrom, za koju ta medijska kuća navodi da je riječ o najaktivnijoj ratnoj zoni u Donjecku pod opsadom ukrajinske vojske i Nacionalne garde.

"Tražili smo od njega da ne ide zbog očiglednih rizika, ali zbog informacija koje su se pojavile na društvenim mrežama on je odlučio da ide zajedno sa grupom novinara",navodi se u saopštenju RT.

Britanski novinar, koji je radio kao frilenser, poslao je u dva časa poslije ponoći poslednju SMS poruku ruskoj televiziji u kojoj je pisalo - "Sve je u redu".

RT je kontaktirala predstavnike proruskih snaga u Donjecku i vlasti u Kijevu, ali kako navodi, ti napori nisu dali nikakve rezultate.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније