Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

23. 07. 2014. 23:26 >> 23:26

RUSKI ODGOVOR

Moskva jača Crnomorsku flotu

Rusija će ojačati Crnomorsku flotu čija je glavna baza na Krimu, ukrajinskom poluostrvu kojeg je Rusija anektirala u martu ove godine, objavila je ruska vojska.

"Počeli smo da razvijamo moćnu Crnomorsku flotu", objavio je admiral Aleksandar Vitko u poruci koju je objavila je kancelarija  za medije ruske vojske. Po njegovim riječima, jačanje flote odvijaće se kroz jačanje mornaričke avijacije, obalne artiljerije, izgradnju novih brodova i podmornica.

Ruski predsjednik Vladimir Putin u utorak je izjavio kako Rusija treba da obnovi vojnu infrastrukturu u Sevastopolju, na Krimu, kako bi ojačala obranu zemlje, kao odogovor na jačanje prisustva NATO-a u istočnoj Evropi i posebno na Crnom moru i na Baltiku.

Više od 86 milijardi rubalja (1,75 milijardi eura) bitće do 2020. godine posvećeno razvoju Crnomorske flote, objavio je maju ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

Ruska flota nalazi se na Krimu od 18. vijeka, uključujući i razdoblje od postizanja ukrajinske nezavisnosti, na temelju sporazuma sklopljenog s Kijevom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније