Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

23. 07. 2014. 22:09 >> 22:20

KRŠENJE LJUDSKIH PRAVA

Istraga UN-a zbog ofanzive na Gazu

Savjet za ljudska prava Ujedinjenih nacija saglasio se da bude pokrenuta međunarodna istraga kršenja ljudskih prava, koja su možda počinjena tokom izraelske ofanzive na Gazu.

Na hitoj sjednici 47 članica foruma, sa sjedištem u Ženevi, rezolucija koju su predstavili Palestinci usvojena je sa 29 glasa "za", jedan protiv (SAD) i 17 uzdržanih, prenio je Rojters.

Najmanje 49 Palestinaca je poginulo danas u sukobima u Kan Junisu na jugu pojasa Gaze, čime je broj poginulih od 8. jula dostigao 680, javlja AP, dok je prema Rojtersovim podacima poginulo 668 Palestinaca.

Na krajnjem sjeveru stanovnici su nastavili da bježe iz Beit Hanuna, gdje su izraelski tenkovi prodrli dublje u taj pogranični grad u potrazi za skrivenim tunelima Hamasa. 

Zvaničnici u Gazi su rekli da je do sada u sukobu, koji traje 16 dana zaredom, 475 kuća potpuno uništeno od izraelske vatre, a 2.644 delimično. Uz to je 46 škola i 56 džamija i sedam bolnica takodje djelimično razrušeno, prenosi Rojters. 

Izrael je objavio video snimke na kojima se vide borci Hamasa kako koriste civilne objekte kao štit dok pucaju na izraelske snage(IDF) ili ispaljuju rakete dok se nalaze u neposrednoj blizini javnih ustanova, nakon čega su, najčešće, bombardovani od strane IDF-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније