Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

24. 07. 2014. 15:17   >>  25. 07. 2014. 13:33 2

116 ŽRTAVA

Lociran srušeni avion Er Alžira

Dva francuska borbena aviona locirala su olupinu alžirskog aviona koji se srušio iznad sjevernog Malija sa 110 putnika i šest članova posade.

Ovo je za Foks njuz izjavio jedan neimenovani zvaničnik francuskog Ministarstva odbrane.

Avion "Er Alžira" sa 110 putnika i 6 članova posade nestao s radara 50 minuta po polijetanju iz Burkine Faso.

I jedan predstavnik aeorodroma potvrdio je za NBC da je olupina aviona locirana, prenosi Raša tudej. 

Kompanija "Er Alžeri" navela je na Tviteru da se avion izgleda srušio "u regionu Tilemsi, 70km od Gaoa". Grad Gao nalazi se na lijevoj obali rijeke Niger. 

Rojters javlja da je alžirski zvaničnik potvrdio da je avion na letu AH5017 pao, ali je odbio da daje bilo kakve detalje o uzroku, lokaciji pada i sudbini putnika. 

Alžirski mediji su objavili da je su svi putnici i članovi posade poginuli. 

Francuski ministar spoljnih poslova Loran Fabijus saopštio je da se avion najvjerovatnije srušio ali da se ne zna tačno gdje. 

Ministar saobraćaja Burkine Faso je rekao da je među putnicima bilo 50 državljana Francuske, 24 iz Burkine Faso, šest iz Libana, pet iz Kanade, četiri iz Alžira, dva iz Luksemburga i po jedan iz Švajcarske, Nigerije, Kameruna i Malija. 

Mariela Kastro, kćerka kubanskog predsjednika Raula Kastra, demantovala je rusku agenciju Itar Tas koja je javila da je 51-godišnjakinja bila u srušenom avionu alžirske kompanije.

Televizijska mreža Latinske Amerike, TeleSur, prenijela je Marielin demanti da je bila na kobnom letu. 

 

"Navigacione službe izgubile su kontakt sa avionom Er Alžira koji leti iz Uagadugua u Alžir, 50 minuta nakon što je poletio", saopštila je alžirska aviokompanija, javila je alžirska nacinalna novinska agencija APS, prenio je AFP. 

Kako je za AFP rekao neimenovani izvor iz "Er Alžira", pilot je u blizini granice s Alžirom zatražio promjenu kursa zbog slabe vidljivosti i blizine drugog putničkog aviona na letu Alžir-Bamako. 

"Signal je izgubljen nakon te poruke, iznad Malija", rekao je izvor. 

Britanski "Skaj" navodi da nije poznato da li je avion zaista promijenio kurs i naglašava da se u Maliju vode oružani sukobi. 

Francusko ministarstvo saobraćaja je saopštilo da je "na letu vjerovatno bilo mnogo putnika iz Francuske", zbog čega je u Parizu uspostavljen krizni štab, a dva francuska vojna aviona su krenula u potragu. 

Prema nekim izvještajima, na letu AH5017 bilo je najmanje 50 putnika iz Francuske. 

Avion je nestao rano jutros, a alžirska nacionalna kompanija "Er Alžir" je saopštila da je "uspostavljen hitan protokol" i da će obavijestiti javnost o detaljima. 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније