Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

27. 07. 2014. 23:22 >> 23:48

IZ ALŽIRSKOG AVIONA

''Crne kutije'' na putu za Francusku

Dvije "crne kutije" iz alžirskog aviona, koji se srušio na sjeveru Malija, prenijete su sa mjesta nesreće u Bamako, gdje će ih preuzeti predstavnici francuskih vlasti.

Ministar za komunikacije Malija Mahamadu Kamara kazao je agenciji AFP da su predate "crne kutije" u kojima su zabilježeni podaci o letu i razgovori iz pilotske kabine.

Kako je navedeno, "crne kutije" će odmah zatim biti poslate u Francusku. Mali je pokrenuo istragu o uzroku pada aviona, a u tome im pomažu i Francuska i Burkina Faso.

U međuvremenu, stručnjaci francuske Agencije za istragu i analizu počeli proces identifikacije 188 žrtava nesreće. U Francuskoj je od sutra proglašena trodnevna žalost zbog avionske nesreće. 

U avionu koji je leteo iz Burkine Faso za Alžir bilo je najviše francuskih državljana - 54. 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније