Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

28. 07. 2014. 21:03 >> 21:07

NETANIJAHU TVRDI

Kraj ofanzive kada uništimo tunele

Premijer Izraela Benjamin Netanijahu izjavio je večeras da Izrael mora biti spreman na produženu vojnu kampanju u pojasu Gaze, koja neće biti završena dok svi teroristički tuneli ne budu uništeni.

"Moramo biti spremni na produženi kampanju. Nema pravednijeg rata od ovog. Nećemo završiti operaciju u Gazi dok ne neutrališemo tunele, čija je jedina svrha ubijanje naših građana," naglasio je Netanijahu na konferenciji za novinare prenošenoj preko televizije.

On je naglasio da građani Izraela ne mogu živjeti pod prijetnjom raketa i tunela. Netanijahu je kazao da demilitarizacija Gaze mora biti dio svakog budućeg rešenja za tu palestinsku teritoriju.

Tom izjavom, koja je uslijedila nakon što su se ekstremisti iz pojasa Gaze, ponovo ubacili kroz jedan tunel na jugu Izraela i napali vojnike, raspršene su nade u brzo okončanje tronedeljne ofanzive.

"Hamas je okrutni neprijatelj, ne samo za nas, već i za sopstvene građane. Oni su odbacili mnogobrojne prekide vatre. Mi smo spremni za produženu operaciju," rekao je Netanijahu na dan kada je u pojasu Gaze poginulo najmanje 18 Palestinaca, a na jugu Izraela u minobacačkom napadu najmanje četvoro civila.

Sukobi su eskalirali posle napetog zatišja prošle noći i kada se očekivalo da međunarodni napori za uspostavljanje humanitarnog prekida vatre, povodom muslimanskog praznika, urode plodom.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније