Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

29. 07. 2014. 13:59 >> 13:59

NA ISTOKU

U borbama u Ukrajini poginulo 19 civila

Najmanje 19 civila poginulo je tokom noći u žestokim borbama između ukrajinskih i proruskih snaga na istoku Ukrajine, saopštile su danas lokalne vlasti.

 

 

Ukrajinska vojska potiskuje proruske snage sve dublje prema njihovim uporištima, Donjecku i Lugansku, a takođe pokušava da potpuno opkoli neka područja koja su sada pod kontrolom proruskih snaga, uključujući mjesto pada aviona "Malezija erlajnsa", koji se 17. jula srušio sa 298 putnika i članova posade, prenio je Rojters.

Zvaničnici grada Gorlovka su saopštili da je sinoć u napadu na taj grad poginulo 14 civila, uključujući petoro djece, dok su vlasti Luganska navele da je petoro ljudi poginulo kad je granata pogodila tamošnji starački dom.

"Neprijatelj koristi sva raspoloživa sredstva da bi potpuno opkolio Donjecku Narodnu Republiku", izjavio je sinoć u Donjecku komandant proruskih snaga Igor Strelkov.

Proruske snage navode da je od početka ofanzive zvaničnog Kijeva početkom maja poginulo ili povrijeđeno ukupno 7.400 ukrajinskih vojnika, dok vlasti u Kijevu navode da ta brojka iznosi značajno manjih 1.500.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније