Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

29. 07. 2014. 20:28 >> 20:28
2

ŠOKANTNO

Izraelski ultradesničari: Sjutra škole nema...

"Sjutra škole nema, u Gazi više djece nema", šokantan je stih kojeg je pjevalo mnoštvo Izraelaca u Tel Avivu. Sve je snimljeno kamerom, a video se pojavio i na YouTubeu.

Od 8. jula do danas preko 1.100 ljudi u Gazi je izgubilo živote, a među njima je bilo i mnogo djece. Protekle subote, 26. jula, snimljen je video u kome mnoštvo Izraelaca, ogrnutih zastavama, u Tel Avivu uzvikuju parole i pjeva. Ono što su pjevali, teško je okarakterisati riječima.

Daily Mail prenosi da se radi o pristalicama ekstremne desnice u Izraelu, koji slave smrt palestinske djece. Video je na YouTube postavio izraelski novinar. Video ima titlove na engleskom, a dio u kojem pjevaju o palestinskoj djeci počinje na 50-oj sekundi videa.

Stradanja djece u Gazi

Najmanje je 239 djece, 173 dječaka i 82 djevojčice, starih između tri mjeseca i 17 godina, ubijeno tokom tri sedmice izraelskih napada na Pojas Gaze, objavio je danas UNICEF.

To uključuje i 166 djece stare do 12 godina, istakao je UN-ov međunarodni fond za djecu (United Nations International Children's Emergency Fund).

Objavljeni broj odnosi se na bilans dječjih žrtava u Gazi prikupljen do današnjeg ranog poslijepodneva.

U Izraelu je pak najmanje šestoro djece, tri dječaka i tri djevojčice, od kojih najmlađe ima tri mjeseca, ranjeno u raketnim napadima iz Gaze.

Po podacima Ujedinjenih nacija, više od 200.000 Palestinaca u Pojasu Gaze potražilo je zaštitu u 85 objekata UN-a.

Broj Palestinaca koji traže utočište u UN-ovim objektima sada iznosi više od 10 odsto ukupne populacije ove palestinske enklave. 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније