Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

17. 03. 2013. 12:46 >> 12:37

PRVA MOLITVA

Papa: Mi smo ti koji se umore tražeći oprost

Na prepunom trgu sv. Petra u Vatikanu Papa Franjo dao je svoj prvi blagoslov. Njegova je glavna poruka bila: "Bog se nikada ne umori opraštajući nam, mi smo ti koji se umorimo tražeći oprost.

Hiljade ljudi stiglo je danas u Vatikan na prvi Angelus (tradicionalni blagoslov) Pape Franje.

"Pozdravljam vas, braćo i sestre u ovu nedjelju, na dan Gospodinov", rekao je Papa pozdravljajući okupljene na trgu na kojem su dominirale argentinske zastave.

"Ovaj trg danas simbolizuje cijeli svijet", naglasio je u govoru često prekidan gromoglasnim aplauzom. I danas je Papa više govorio iz glave nego čitao s papira. Ispričao je koliko mu je značila knjiga jednog kolege, kardinala Kaspera koja govori o muci gospodnjoj, ali odmah i naglasio kako time ne želi da radi marketing jednom od svojih kardinala za tu knjigu.

Podsjetio se i kako je jednom, dok je ispovijedao u Buenos Airesu, upitao jednu gospođu: Jeste li griješili, a ona mu je odgovorila: Naravno svi griješimo, ali Bog nam uvijek oprašta, da ne oprašta ovoga svijeta ne bi bilo. Nakon toga uputio je središnju poruku ovoga Angelusa.

"Bog se nikada ne umori opraštajući nam, mi smo ti koji se umore tražeći oprost."

Papa je potom, u svom jednostavnom stilu, svima poželio ugodnu nedjelju i dobar ručak.

Formalni početak Papinog pontifikata očekuje se u utorak, nakon što bude ustoličen na inauguracionoj misi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније