Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

30. 07. 2014. 13:21 >> 13:20

TRI OSOBE POGINULE

Poplave u Rumuniji i Bugarskoj

Tri osobe su poginule, a više stotina prinuđeno na evakuaciju zbog poplava u kojima je potopljeno više sela u Bugarskoj i Rumuniji.

U Bugarskoj su orkanske padavine pogodile region grada Gabrova u centralnom dijelu zemlje i izazvale poplave. Jedna 61-godišnja žena je stradala, a jedna osoba nestala, prenosi agencija AP. 

 

 

U Rumuniji su u poplavama, na više lokacija u zemlji stradale dvije osobe, od kojih je jedan 72-godišnji muškarac, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Gabriel Oprea.

Rumunske željeznice su saopštile da je zbog poplava jedan voz iskočio iz šina. Još nema podataka o eventualnim žrtvama i povrijeđenima u toj nesreći. 

Bez struje je u Bugarskoj ostalo 17 sela i djelovi Gabrova, a poremećeno je i snabdijevanje vodom. Došlo je i do klizišta, a uništeni su i neki mostovi i putevi, dok su drugi blokirani.  

Na jugozapadu Rumunije, u okolini grada Novači, iz tri sela je evakuisano 500 osoba, dok je 75 kuća odsječeno od svijeta nakon što je rijeka Đilort dostigla nivo od tri metra i probila nasipe. U ugrožena područja su poslata tri helikoptera, a u pomoć stanovništvu angažovana je i vojska. Ugroženo područje je obišao premijer Viktor Ponta. 

Rumunija je ove godine imala najkišovitije ljeto u više godina, dok su preobilne kiše izazvale nekoliko bujica u istočnoj Bugarskoj. U jednoj od tih bujica, u junu je u Varni poginulo 13 osoba. 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније