Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

30. 07. 2014. 16:42 >> 16:58

PROŠIRILI LISTU

Savjet EU odobrio rusku "crnu listu"

Savjet Evropske unije odobrio uključivanje još osam osoba i tri korporacije u revidiranu "crnu listu" ruskih građana i organizacija.

Ovim je ukupan broj sakcionisanih ruskih pojedinaca povećan na 95, a korporacija na 23, saopštila je Pres služba Savjeta.

EU je usvojila i dodatne restriktivne mjere protiv Ruske Autonomske Republike Krim i federalnog grada Sevastopolja, prenio je Itar-Tas s.

EU je zabranila nove investicione projekte na Krimu i u Sevastopolju u oblasti saobraćaja, infrastrukture, telekomunikacija, energetike, proizvodnje nafte i gasa, kao i rudarstva, navodi se u saopštenju Savjeta EU.

Sankcije će stupiti na snagu nakon objavljivanja u Službenom glasniku Evropske unije, navodi ruska agencija.

Evropska unija pooštrila je juče ekonomske sankcije protiv Rusije, u nadi da će primorati Moskvu da promijeni politiku kad je riječ o Ukrajini.

Nove mjere prevazilaze mjere zamrzavanja sredstava i zabrane viza koje su dosad uvedene i nameću ograničenja u finansijskom, vojnom i energetskom sektoru kako bi Rusija platila veću cijenu kontinuirane intervencije i podrške koju pruža proruskim aktivistima u Ukrajini, prenio je AFP.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније