Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

31. 07. 2014. 13:22 >> 13:23

ODBIJENA OSTAVKA

Jacenjuk ostaje premijer Ukrajine

Vrhovna rada (parlament) Ukrajine velikom većinom je odbacila ponuđenu ostavku premijera Arsenija Jacenjuka.

Jacenjuk je podnio ostavku prošle nedjelje, zbog raspada vladajuće koalicije i odbijanja poslanika da podrže vladine predloge zakona u skupštini, ali po zakonu, ostavku mora da potvrdi parlament.

Za ostavku premijera glasalo je samo 16 poslanika, od potrebnih 226, a protiv je bilo 109 poslanika, a nakon glasanja Jacenjuk je pozdravljen aplauzom poslanika.

Prethodno, ukrajinska skupština je usvojila zakon koji je, kako tvrdi predsjednik vlade, neophodan radi izbjegavanja bankrotiranja.

"Ukrajina nije proglasila bankrot i nikada neće", rekao je Jacenjuk za govornicom, prenosi Itar-Tass.

Ukrajinski predsjednik Petro Porošenko izjavio je juče da vlada sa Jacenjukom na čelu treba da nastavi da radi.

Usvojeni su i budžetski amandmani koje je vlada zahtijevala da bi povećala finansiranje vojske i nastavila da prima pomoć od Međunarodnog monetarnog fonda, saopštio je predsjednik skupštine Oleksander Turčinov.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније