Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

01. 08. 2014. 17:56 >> 17:55

POGREŠAN MANEVAR

Pilot kriv za pad aviona Er Alžira?

Istražitelji vjeruju da je pilot aviona Er Alžira koji se srušio na sjeveru Malija, pokušao da zaobiđe oluju, ali je ponovo uletio u nevrijeme, nakon čega se letjelica srušila.

Istražitelji su naveli da je avion za samo tri minuta pao s visine nešto veće od 3.000 metara iznad Malija.

Britanski "Miror" je naglasio da su istražitelji to utvrdili na osnovu radarskih snimaka. List je dodao da je avion nestao s radara nakon što je pilot zatražio dozvolu da promijeni kurs da bi izbjegao oluju.

Francuski general Žilber Dijender, koji predvodi istragu, rekao je da je moguće da je pilot mislio da je potpuno zaobišao oluju i da je htio da se vrati na prvobitni kurs.

"Nesreća se dogodila prilikom tog manevra", dodao je on.

Francuski ministar spoljnih poslova Loran Fabijus nedavno je izjavio da su piloti aviona "Er Alžira" tražili "da se vrate" prije nego što je kontakt izgubljen.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније