Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

01. 08. 2014. 21:33 >> 21:33

SUKOBI NE JENJAVAJU

Irak: Novi napadi, 27 mrtvih

Najmanje 27 osoba je poginulo, a 32 su povrijeđene u žestokim sukobima između iračkih vojnika i pobunjenika u gradu Džurf Alsakr i u eksplozijama bombi u Bagdadu.

U dvočasovnim sukobima u Džurf Alsakru, južno od Bagdada, poginulo je najmanje 17 vojnika, a trojica su ranjena, saoštili su vojni i ljekarski izvori.

U eksplozijama bombi koje su se dogodile u dva distrikta u prijestonici Iraka Bagdadu poginulo je najmanje 10 osoba, a 29 je povređeno, saopštila je policija. 

Još jedna eskplozija automobila-bombe odeknula je u sjevernom dijelu Bagdada, u Sadr Sitiju, u glavnoj ulici, a tom prilikom je poginulo sedam osoba, a 21 je povrijeđena. 

U eksploziji tri bombe na putu u blizini šiitske džamije na centralnom trgu Kolani, poginule su tri osobe, a povrijeđeno je osam, saopštila je policija. 

Džihadistička grupa Islamska država zauzela je velike dijelove na zapadu i sjeveru Iraka u junu, prije nego što je zustavljana njihova ofanziva nekoliko desetina kilometara nedaleko od Bagdada. 

Oni su, međutim, nastavili da napadaju pripadnike snaga bezbjednosti i organizuju samoubilačke napade u prijestonici.

(B92)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније