Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

01. 08. 2014. 22:36   >>  22:36

OBAMA PORUČIO

Putin prkosi logici

Barak Obama izjavio da su Sjedinjene Američke Države (SAD) ograničene u onome što mogu da urade da odvrate ruske akcije u Ukrajini jer, prema njegovim mišljenju, ruski predsjednik Vladimir Putin ne vodi računa o dugoročnim interesima.

 

Predsjednik SAD je rekao da je njegova zemlja uradile sve što je bilo moguće da podrže ukrajinsku vladu i odvrate Rusiju od još daljeg ulaska u Ukrajinu, javio je Rojters.

Obama je rekao da Putin prkosi logici ignorišući štetu koju su zapadne sankcije nanijele ruskoj ekonomiji.

"Objektivno govoreći, predsjednik Putin treba da želi da riješi to pitanje na diplomatski način, da učini da sankcije budu ukinute, da ponovo osnaži ekonomiju", rekao je on na konferenciji za novinare i dodao: "Neki put, međutim, ljudi ne djeluju racionalno".

Obama je rekao da SAD moraju da nastave da rade na deeskalaciji sukoba u Ukrajini, prenio je AP.

Putin rekao je prethodno u telefonskom razgovoru Obami da su sankcije nametnute Moskvi zbog ukrajinske krize kontraproduktivne.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније