Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

18. 03. 2013. 11:39 >> 11:52

KAO NA FILMU

Kvebek: Helikopterom pobjegli iz zatvora

Dva zatvorenika pobjegla su iz zatvora u kanadskoj pokrajini Kvebek, tako što su se, tokom dana, pomoću konopca popeli sa krova zatvora u helikopter, ali su kasnije obojica uhvaćena, saopštile su danas vlasti. Svjedoci su za lokalnu televiziju bjekstvo opisali kao scenu iz filma o Džejmsu Bondu.

Lokalna policija saopštila je da su četiri osobe jutros uhapšene oko 50 kilometara sjeverno od zatvora u Sen Žeromu, odakle su zatvorenici pobjegli u nedjelju.

 Među njima su i odbjegli zatvorenici 36-godišnji Benžamin Udon-Barbo i 33-godišnji Deni Provensal.

 

Oni su juče pobjegli koristeći konopac koji su im dodali iz helikoptera.

  Policija je pratila helikopter do Mon Tramblana, oko 85 kilometara od zatvora, ali je tamo našla samo pilota, koji je zbog šoka odveden u bolnicu.

Zatvorski zvaničnik Ives Galarneu izjavio je da tokom tri decenije koliko radi taj posao nikada nije vidio nešto slično ovom dramatičnom bjekstvu.

 

On je dodao da u zatvoru ne postoje bezbjednosne mjere koje bi onemogućile helikopter da se spusti nad zatvorom i da je, koliko je njemu poznato, to prvi slučaj bjekstva helikopterom u Kvebeku.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније