Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

19. 03. 2013. 15:10   >>  15:00

DEMANTI

Sirija: Pobunjenici poriču upotrebu bojnih otrova

Sirijski pobunjenici demantovali su optužbe režima da su upotrijebili hemijsko oružje i odgovornost za takav napad prebacili na vlast u Damasku.

"Vojska je gađala Han al-Asad raketom dugog dometa i prve informacije ukazuju da je raketa imala hemijsko punjenje. Ima puno žrtava, a veliki broj ranjenih ima disajne probleme", rekao je agenciji Frans pres predstavnik pobunjeničkih snaga Luaj Mikdad koji učestvuje na sastanku opozicije u Istanbulu.

On je dodao da pobunjeničke snage nemaju "ni raketu dugog dometa niti hemijsko oružje".

 

"Čak i da imamo, ne bismo ih upotrijebili protiv pobunjenika", kazao je Mikdad.

Režim sirijskog predsjednika Bašara al-Asada optužio je pobunjenike da su na provinciju Alep ispalili raketu sa hemijskim punjenjem kada je poginulo 15 osoba.

"Teroristi su ispalili raketu sa hemijskim proizvodima na region Han al-Asal u provinciji Alep, koja je ubila 15 osoba uglavnom civila", javila je sirijska državna agencija Sana.

Ovo je prvi put da je sirijski režim iznio takve optužbe na račun pobunjenika, podsjeća agencija Frans pres. Međunarodna zajednica je u više navrata upozorila Damask da ne pribjegava hemijskom oružju. Zapadni i izraelski zvaničnici pribojavaju se da to oružje ne padne u ruke nekim opozicionim grupama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније