Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

19. 08. 2014. 22:07 >> 22:06

BEZBJEDAN PROLAZ

Ukrajinske garancije za ruski konvoj

Ukrajina je obezbijedila garancije za bezbjedan prolaz ruskom humanitarnom konvoju u oblastima koje kontroliše ukrajinska vojska.

 

 

Portparol ukrajinskog ministarstva inostranih poslova Jevgenij Perebeinos, međutim, primijetio je da se putni pravac izabran za kretanje ruskog humanitarnog konvoja nalazi izvan područja pod kontrolom ukrajinskih oružanih snaga i da je puna odgovornost za bezbjednost konvoja, u tim oblastima, na proruskim snagama i Rusiji, javila je ruska novinska agencija Itar Tass.

Ranije tokom dana, lideri samoproglašene Donjecke Narodne Republike rekli su da će oni garantovati bezbjednost ruskom humanitarnom konvoju na teritoriju pod njihovom kontrolom. 

Perebeinos je ponovio stav zvaničnog Kijeva da je ruska humanitarna pomoć trebalo da bude isporučena Ukrajini pod nadzorom Međunarodnog komiteta Crvenog krsta (MKCK) i pod njenom punom odgovornoću i da bi, prema preliminarnom planu, svaki konvoj od 30 kamiona sa humanitarnim zalihama, pratilo pet pripadnika MKCK.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније