Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

20. 08. 2014. 08:26 >> 08:26
4

ZLOČIN

Džihadisti pogubili američkog novinara

Džihadistička organizacija Islamska država objavila snimak na kome se vidi kako njeni pripadnici odrubljuju glavu američkom novinaru Džejmsu Foliju, koji je nestao u Siriji prije skoro dvije godine.

Islamisti su zaprijetili da će ubiti još jednog američkog novinara koji se nalazi u zarobljeništvu. Oni su objasnili da je Foli ubijen u znak odmazde za nedavne američke vazdušne napade u Iraku.

Nakon sinoćnje objave videa, porodica DŽejmsa Folija je potvrdila njegovu smrt na strani na Fejsbuku koja je bila osnovana za podršku njegovom puštanju. 

"Nikad nismo bili ponosniji na njega. On je dao život pokušavajući da razotkrije patnju Sirijaca", navodi se u postu Folijeve majke, koja je takodje apelovala na militante da poštede živote drugih talaca. 

"Kao i DŽejms i oni su nevini. Oni nemaju kontrolu nad politikom američke vlade u Iraku, Siriji i drugde u svijetu", istakla je ona. 

Foli (40) je nestao na sjeveru Sirije radeći kao novinar honorarac za agenciju AFP i bostonsku medijsku kompaniju "Global Post". 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније