Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

20. 08. 2014. 08:56 >> 08:55

AKO BRITANIJA ODOBRI

Ekvador: Asanž bi mogao sjutra da ode

Predsjednik Ekvadora Rafael Korea rekao je da Britanija može riješti slučaj osnivača sajta Vikiliks Džulijana Asanža već sjutra, ako to želi.

"To bi moglo biti riješeno već sjutra ako bi mu Velika Britanija dozvolila da bezbjedno napusti zemlju", rekao je Korea, prenio je AFP.

Asaž neće napustiti ekvadorsku ambasadu u Londonu sve dok ne dobije garancije da neće biti izručen vlastima Sjedinjenih Država, saopštio je ranije danas njegov advokat Dženifer Robinson. 

Ona nije mogla da precizira kada bi Asanž mogao da izađe iz ekvadorske ambasade, od čijih vlasti je 2012. zatražio politicki azil. 

Robinsonova je kazala da je jedan od uslova "poštovanje političkog azila", ali da još uvijek nije jasno kada bi njegov pravni tim mogao da započne pregovoreo izlasku. 

Ona je u izjavi australijskim medijima rekla da je dvogodišnji boravak u zatvorenom prostoru značajno uticao na Asanžovo zdravstveno stanje. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније