Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

20. 08. 2014. 09:58 >> 09:57

IZNENADNI NAPAD

Ukrajinski diverzanti u Donjecku

Nekoliko izviđačkih i diverzantskih grupa ukrajinske vojske probilo se do grada Donjecka na istoku zemlje, koji je uporište proruskih snaga, gdje su gađali stambenu četvrt iz ručnih bacača i intenzivnom vatrom napali prigradsko naselje Makejevka gdje snabdijevanje strujom još nije uspostavljeno, javila je agencija Itar Tas.

Grad Donjeck je, u popodnevnim satima, zasut serijom granata, čule su se eksplozije i potvrdjeno je da je jedna stambena zgrada djelimično uništena, dok su stanovnici Makejevka u regionu Donjecka izvijestili da su se čule tri artiljerijske vatre.
 U ranijim izvještajima iz Makejevka navedeno je da je troje poginulo i da ima mnogo ranjenih, dok su neki mediji javili da je 10-toro djece ubijeno kada je vrtić u Makejevki granatiran, što lokalno stanovništvo, do sada, nije potvrdilo.

 U izvještajima se navodi da se pod intenzivnom vatrom našao željeznički terminal, gasna stanica i da je gasovod zapaljen, kao i da ukupno 34 trafostanice nisu u funkciji, dok su u toku radovi na uspostavljanju snabdijevanja električnom energijom u gradu.

 Ranije danas zvanični Kijev objavio je da je u "antiterorističkoj operaciji" na istoku Ukrajine tokom protekla 24 sata poginuo jedan vojnik a 28 ranjeno, prenijele su ruske i ukrajinske agencije.

 Sekretar gradskih vlasti Donjecka Larisa Tolstikina izjavila je za agenciju RIA Novosti da je tokom dana pet civila poginulo u pucnjavi na sjevernu oblast Makejevke, odakle na grad napada Nacionalna garda Ukrajine.

 Gradske vlasti Luganska, saopštile su da je tokom noći pucano i na taj regionalni centar na istoku Ukrajine, da ima poginulih i ranjenih civila, kao i da je juče u potpunosti izgorela centralna tržnica i da žitelji tvrde da je izgorela i zgrada Dječje oblasne bolnice, prenijela je agencija UNN.

(Blic)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније