Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

21. 08. 2014. 12:18 >> 12:18

KLIMKIN SMATRA

"Kijevu vojna pomoć kao Iraku"

Ministar vanjskih poslova Ukrajine Pavel Klimkin rekao je da Kijev zaslužuje vojnu pomoć zapadnih zemalja u borbi sa milicijama samoproklamovanih narodnih republika Donjeck i Lugansk.

"Vjerujem da je sasvim logično da se proširi tehnička i vojna pomoć Ukrajini u njenoj borbi protiv terorizma kao što je to učinjeno u Iraku", kazao je on, prenosi Itar-Tas.

Klimkin je dodao da je Ukrajini potrebna podrška u političkoj, ekonomskoj i javnoj sferi. 

"Potreban nam je ekvivalent Maršalovom planu. Poslije Drugog svjetskog rata, SAD su odigrale ključnu ulogu u primjeni Maršalovog plana. Ovih dana, Njemačka bi mogla da preuzme vođenje takve istorijske misije", zaključio je Klimkin. 

Klimkin je izneo takav stav uoči posjete mjemačke kancelarke Angele Merkel Kijevu, 23. avgusta, navela je ruska agencija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније