Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

21. 08. 2014. 22:22 >> 22:21

SAD UVELE

Sankcije pakistanskoj firmi zbog talibana

Sjedinjene Američke Države danas su uvele sankcije kompaniji koja finansira talibane i dvojici ključnih članova tog pokreta, označivši ih kao teroriste. Ministarstvo finansija SAD, saopštilo je da sankcije pogađaju finansijske i rukovodeće mreže talibana, koji se bore protiv vlade u Avganistanu.

Sankcije su uvedene kompaniji za transfer novca sa sjedištem u Pakistanu, "Basir Zardžmil Havala", kao i njenom vlasniku Hadžiju Abdulu Basiru, zbog pružanja finansijske i druge podrške talibanima. 

Ta kompanija je dostavljala je novac talibanima u Avganistanu, a taj pokret je finansirala i koristeći pakistanske banke, navelo je američko ministarstvo. 

Sankcije su uvedene i Kariju Rahmatu, talibanskom komandantu od februara 2010. za kojeg Ministarstvo kaže da je uzimao mito kako bi finansirao talibane i snabdijevao ih oružjem, prenio je AFP. 

"Talibani nastavljaju da izvode terorističke napade protiv američkih snaga i nedužnih civila, zbog čega predstavljaju direktnu prijetnju američkim nacionalnim bezbjednosnim interesima", rekao je Dejvid Koen, podsekretar obavještajne službe za terorizam. 

Sankcije podrazumijevaju zamrzavanje sve imovine navedenih u SAD i zabranjuju njihove transakcije s osobama u SAD.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније