Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

21. 08. 2014. 22:48 >> 22:47

5 DANA PLUTALI

Tuniski ribari spasili 74 imigranta

Tuniski ribari spasili su 74 imigranta koji su pet dana plutali u gumenom čamcu, pošto su isplovili sa libijske obale u pokušaju da se domognu obale Italije.

Imigranti iz Bangladeša, Gane, Liberije, Nigerije i Togoa krenuli su iz luke Tadžura u blizini Tripolija, rekao je zvaničnik Crvenog polumjeseca Mongi Slim za agenciju AFP.

Međutim, jedan od spašenih imigranata iz Bangladeša rekao je da su krenuli iz libijske luke Zvara ka Italiji i da ih je uhvatila oluja usred Sredozemnog mora. Kako je naveo, već im je ponestajalo hrane i vode kada ih je primjetio tuniski ribarski brod i prebacio ih do obale. 

Novinar AFP naveo je da su spašeni imigranti bili u stanju ekstremnog umora kada su iskrcani u luci Zarzis na jugu Tunisa, gdje su ih ekipe hitne pomoći preuzele. 

Potencijalni imigranti često pokušavaju da sa obale Tunisa ili Libije stignu na ostrvo Lampedusa u Italiji, u "klimavim" brodovima ili čamcima i na stotine je izgubilo život, a da se nije domoglo evropskog tla.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније