Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

22. 08. 2014. 15:13 >> 15:12

"DOUŠNICI"

Hamas strijeljao 11 Palestinaca

Pripadnici palestinskog borbenog pokreta Hamas pogubili su 11 optuženih da su sarađivali sa Izraelom u pojasu Gaze, objavljeno na vebsajtu Al Rai koji drži ta organizacija.

Pogubljenja su izvršena dan pošto su tri komandanta oružanog krila Hamasa poginula u izraleskom napadu na jednu zgradu u Rafi, u južnom dijelu pojasa Gaze. Smatra se da je Izrael znao gdej su da bi mogao da ih likvidira gađanjem iz vazduha.

Na veb sajtu se navodi da je 11 osumnjičenih doušnika pogubljeno strijeljanjem i upozorava da to uskoro slijedi i drugima. 

Nagovještavajući vezu pogubljenja navodnih doušnika i izraelskog napada na vođe Hamasa, na vebsajtu se navodi: "trenutne okolnosti primorale su nas da donesemo tu odluku". 

Jedan neimenovani bezbjednosni zvaničnik u Gazi gdje je na vlasti Hamas, rekao je da su osumnjičeni doušnici smaknuti u sjedištu policije u Gazi, a da su prethodno sudski osuđeni na smrtnu kaznu. 

Al Rai medjutim navodi da su ubijeni posle obavljenje "pravne procedure" što ukazuje da je bilo organizovano neko prijeko suđenje. 

To je treći put od početka rat u Gazi prije šest nedelja da je Hamas objavio pogubljenja navodnih saradnika Izraela. Juče je saopštio da je sedam ljudi uhapšeno, da je troje smaknuto jer su sarađivali s Izraelom. 

(Blic)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније