Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

22. 08. 2014. 19:54   >>  19:53

GRANATA IZ GAZE

Uzbuna u Tel Avivu zbog smrti dječaka

Jedan četvorogodišnji izraelski dječak podlegao je povredama zadobijenim od eksplozije granate ispaljene iz pojasa Gaze.

Eksplozivna naprava je direktno pala na jedan automobil na jugu Izraela u jednom kibucu, jevrejskoj komuni.

 

 

Drugi kanal izraelske televizije je javio da su Palestinci iz Gaze ispalili baražnu vatru na kibuc i da je jedna granata eksplodirala blizu mjesta gdje je dječak stajao.

U međuvremenu su se oglasile sirene za vazdušnu uzbunu u Tel Avivu, nakon što su ispaljena najmanje tri projektila na centralni Izrael, javljaju izraelski mediji. Sirene su se oglasile i u predgrađima Tel Aviva. 

Ranije je jedna raketa pala na sinagogu u gradu Ašdodu, povrijedivši troje ljudi. Od ponoći do popodne oko 79 projektila iz Gaze ispaljeno je na Izrael, a odbrambeni sistem "gvozdena kupola" presrio je osam. 

Sukobi su nastavljeni u petak treći dan zaredom nakon što je u utorak propao privremeni prekid vatre i pregovori o trajnijem primirju doživjeli krah. 

Pogibijom dječaka broj izraelskih žrtava popeo se na 68, od početka sukoba 8. jula, dok je na palestinskoj strani poginulo bezmalo 2.090. ljudi. 

Izraelske vazdušne snage pogodile su od ponoći do donas popodne oko 30 meta u pojasu Gaze, a najmanje petoro ljudi je poginulo. 

Nakon ubistva trojice visokih komandira vojnog krila Hamasa u izraelskom vazdušnom udaru u četvrtak, ta organizacija je najavila da će pojačati svoja nastojanja da se ukine blokada pojasa Gaze i "oslobodi Jerusalim i Palestinu od neonacističkog okupatora koji uništava kuće i ubija žene i djecu," prenijeli su izraelski mediji.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније