Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

22. 08. 2014. 21:59 >> 21:59

KIDNAPOVALI GA

Ubijen počasni litvanski konzul u Lugansku

Počasni litvanski konzul Mikola Zelenets kidnapovan je i ubijen u Lugansku, uporištu proruskih pobunjenika na istoku Ukrajine, potvrdio je šef litvanske diplomatije Linas Linkevicius na svom Tviteru.

 

 

"Saznao sam s velikom tugom da su teroristi kidnapovali i brutalno ubili litvanskog počasnog konzula u Lugansku Mikolu Zelenetsa", napisao je ministar, kojega je u toku dana primio ukrajinski predsjednik Petro Porošenko.

Proruski separatisti su oteli stotine osoba od početka sukoba na istoku sredinom aprila, među kojima su novinari, proukrajinski aktivisti, sveštenici, međunarodni posmatrači i obični građani koji su im bili sumnjivi.

Amnesti Internešnel je  u izvještaju u julu osudio stotine slučajeva otmica koje su većinom počinili "naoružani separatisti", čije su žrtve "često bile podvrgnute mučenju".

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније