Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

23. 08. 2014. 16:38 >> 16:38

IZRAEL I PALESTINA

Egipat poziva na obnovu pregovora

Egipat namjerava da pozove izraelsku i palestinsku delegaciju da se vrate u Kairo da obnove pregovore o dugatrajnom primirju u Gazi, najavio Mahmud Abas.

 

 

"Egipat će pozvati delegate da se vrate pregovaračkom stolu da razmotre dugotrajno primirje," rekao je danas palestinski predsjednik nakon razgovora s egipatskim kolegom Abdel Fatahom al - Sisijem.

Egipatsko Ministarstvo spoljnih poslova u međuvremenu je izdalo saopštenje pozvavši " strane da prihvate prekid vatre neograničenog trajanja i da obnove indirektne pregovore u Kairu." 

Prethodna runda doživjela je krah u utorak nakon devet dana zatišja i obnovljen je sukob između izraelske vojske i Hamasa, koji je započeo još 8. jula. Od tada je pogidnulo 84 Palestinaca i jedan četvorogodišnji izraelski dječak. 

"Čim prekid vatre stupi na snagu dvije strane mogu da sjednu i diskutuju o svojim zahtjevima, " rekao je Abas , dodavši da će palestinska delegacija uključiti Hamas, kao i na prethodnim rundama, prenio je AFP. 

Abasov sastanak sa Sisijem uslijedio je nakon dva sastanka u Kataru u četvrtak i petak s liderom Hamasa Kaledom Mešalom koji živi u izgnanstvu, čija organizacija de fakto vlada pojasom Gaze.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније