Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

20. 03. 2013. 10:10   >>  09:59

PREUZELI ODGOVORNOST

Al Kaida: Napadi osveta za pogubljene

Teroristička organizacija Al Kaida preuzela je odgovornost za jučerašnje napada u Bagdadu, u kojima je stradalo 56, a ranjeno više od 220 ljudi.

Organizacija Al Kaide, Islamska država Iraka, je u saopštenju poručila da su jučerašnji napadi odgovor na izjavu iračkog ministra pravde koji je u ponedjeljak rekao da ništa neće spriječiti Irak da sprovodi egzekucije.

„Bombaški napadi su samo prva faza, nakon koje slijedi osvet za one koje ste pogubili“, objavljeno je na Internet forumima džihadista.

U Iraku je prošle godine pogubljeno najmanje 120 ljudi, a izvršeno je i nekoliko masovnih egzekucija. U jednoj od njih samo u toku jednog dana ubijena je 21 osoba.

Juče je, uoči desete godišnjice invazije SAD-a na Irak, većinom u šitskim djelovima Bagdada, aktivirano desetak auto-bombi, koji za posljedicu imaju desetine mrtvih i stotine ranjenih.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније