Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

20. 03. 2013. 10:19 >> 10:52

SITUACIJA NIKAD GORA

NATO razmatra vazdušni napad na Siriju

"Do vojne intervencije će doći samo ukoliko bude odobrena rezolucijom Savjeta bezbjednosti UN, i ako sve članice vojnog saveza budu saglasne“, rekao je vrhovni komandant NATO Džejms Stavridis.

On je Senatskom odboru za oružane snage rekao da NATO razmatra strategiju serije vazdušnih udara, kako bi se uništio sirijski sistem odbrane.

„Takva strategija se pokazala uspješnom u sukobu u Libiji“ kazao je Stavridis.

Dodao je da bi intervencija morala biti odobrena rezolucijom Savjeta bezbjednosti UN, kao i da bi morao postojati sporazum među članicama NATO-a.

NATO se do sada nije zvanično miješao u sukob u Siriji, iako ga često režim Bašar al-Asada optužuje za dostavljanje oružja pobunjenicima.

Juče je prvi put upotrijebljeno i hemijsko naoružanje, a sukobljene strane optužuju jedna drugu za napad.

„Situacija u Siriji je sve gora i  gora, preko 70 000 poginulih, milion izbjeglica, ne nazire se kraj surovog građanskog rata“, zaključio je Stavridis.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније