Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

20. 03. 2013. 11:26 >> 11:15

"POKAZIVANJE MIŠIĆA"

SAD simuliraju nuklearni napad na S.Koreju

Američki strateški bombarderi B-52, koji mogu nositi nuklearne bojeve glave, nad Južnom Korejom simuliraju udare.

"Mi skrećemo pažnju, jer vjerujemo da je važno da se demonstrira naša snaga, zbog agresivne retorike Sjeverne Koreje" rekao je predstavnik Pentagona, Džordž Litl.

Mediji u SAD su kritikovali takav potez vojnih zvaničnika. B-52 je napravljen kako bi izvodio nuklearne udare sa velike daljine. Taj bombarder je sposoban da ispaljuje projektile vazduh-zemlja sa daljine od 3 000 km, tako da nukearni udar može biti izveden a da avioni ne povrijede vazdušni prostor S.Koreje.

"Sama činjenica da bombarder B-52 leti nad Korejskim poluostrvom, znači da nuklearni kišobran SAD može biti upotrijebljen gdje god zatreba" rekao je predstavnik ministarstva odbrane J. Koreje, Kim Min Seok.

Iako bombarderi lete kao učesnici vojne vježbe, oni šalju jaku poruku S. Koreji.

"Mi želimo da pokažemo da smo posvećeni savezu sa Južnom Korejom. Ove vježbe su dokaz naše posvećenosti da odbranimo tu zemlju" reko je Litl.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније