Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

27. 08. 2014. 09:13   >>  09:13

VAŠINGTON POTVRDIO

Ubijen Amerikanac - borac za IS

Jedan Amerikanac koji se borio kao pripadnik džihadističke organizacije Islamska država (IS) u Siriji je ubijen u toj zemlji, objavili su američki zvaničnici.

Vlasti u Vašingtonu su znale da se Daglas Mekejn (33), nekad ambiciozni reper i obožavatelj košarke iz Kalifornije, nalazi u ratom razorenoj Siriji, saopštila je Bijela kuća, potvrđujući smrt svog državljana, prenijela je agencija AFP.

Mekejn, koji je prije desetak godina prešao sa hrišćanstva na islam, poginuo je u Siriji tokom borbi sa militantnom organizacijom Al-Nusra Front, koja je povezana sa Al-Kaidom, objavili su američki mediji. 

Članstvo Mekejna u IS, organizaciji koja je preuzela kontrolu nad velikim djelovima teritorije Iraka i Sirije, kao i njegova smrt su veoma potresli njegovu porodicu, koja je "jednako iznenadjena kao i čitava zemlja", izjavio je Mekejnov stric Ken Mekejn za televiziju CNN. 

On je bio "dobra osoba, volio je svoju porodicu, svoju majku i svoju vjeru", rekao je stric, misleći na hrišćansku vjeru svog bratanca prije prelaska na islam. 

Stejt dipartment je Mekejnovu porodicu obavijestio o njegovoj smrti u ponedjeljak.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније