Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

28. 08. 2014. 10:27 >> 10:43

NOVE ANALIZE

Sužena potraga za nestalim MH370

Potraga za putničkim avionom "Malejža erlajnza", nestalim početkom ove godine na jugu Indijskog okeana, sada je sužena na osnovu posljednjih analiza.

Istraga uzroka pada aviona ne može da počne dok se ne nađu olupina i registratori podataka o letu i razgovoru u pilotskoj kabini, rekli su jutros zvaničnici.

Po riječima vicepremijera Australije Vorena Trusa (Warren Truš), analiza pokušaja aviokompanije da uspostavi satelitsku vezu sa svojim avionom 8. marta, kada je nestao, "ukazuje da se letjelica možda okrenula na jug ranije no što smo prethodno očekivali".

Trus i ministar saobraćaja Malezije Liu Tiong Lai potpisali su danas u Kanberi memorandom o saradnji u istrazi nestanka boinga 777 na letu 370.

Prema sporazumu, dvije zemlje dijele troškove istrage, koja sada ulazi u skupu fazu. Malezija snosi ukupnu odgovornost za istragu udesa, a Australija za potragu u zoni Indijskog okeana u kojoj se smatra da se avion srušio, na oko 1.800 kilometara zapadno od njene obale.

Za podvodnu istragu anagažovana je holandska firma Fugro, koja će posao početi u septembru. U potrazi će učestvovati tri broda sa podvodnim robotima, sonarima, eho i video-opremom, rekao je Trus.

Za ispitivanje podmorja površine 60.000 kvadratnih kilometara biće potrebno do godinu dana, a cijela operacija će koštati 48 miliona dolara.

Avion je nestao sa 239 ljudi pošto je, leteći iz Kuala Lumpura za Peking, skrenuo s kursa i satima letio u sasvim suprotnom smjeru.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније