Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

28. 08. 2014. 17:24 >> 17:26

ZBOG "DOBROG VLADANJA"

Oslobođen, a ubio 300 ljudi

Džon Hairo Velaskez (52), poznatiji kao Popaj, bio je osuđen na 30 godina zatvora jer je kao plaćeni ubica, koji je radio za kolumbijskog narko bosa Pabla Eskobara, ubio 300 ljudi, ali je oslobođen nakon 22 godine iza rešetaka zbog "dobrog vladanja".

Taj Lovac na glave je ubio čak i sopstvenu djevojku, po naređenjima Eskobara koji je prethodno s njom imao aferu. Kolumbijka je pokušala da se osveti vođi „Medelje“ koji ju je primorao na abortus, pa je kontaktirala američke vlasti i obavijestila ih o Eskobarovim aktivnostima. Nakon toga je, po Eskobarovom naređenju, Velaskez likvidirao.

Vjeruje se da je Popaj 1989. bio umiješan u ubistvo liberalnog političara i predsjedničkog kandidata Luisa Karlosa Galana, otmicu bivšeg predsjednika Kolumbije Andresa Pastrane i eksploziju na letu od Bogote do Kalija u kojoj je poginulo svih 107 putnika i članova posade.

U brojnim intervjuima koje je dao iz zatvora, Hairo se hvalio da je pomogao u organizaciji još 3.000 pogubljenja. Nikada nije pokazao ni najmanji znak kajanja.

"Kada bi se Eskobar ponovo rodio, bez razmišljanja bih stao uz njega", izjavio je prošle godine za „Tempo” .

Džon Hairo je u utorak u pratnji policije napustio najstrože čuvani zatvor Kombita u Bogoti i tokom naredne četiri godine biće na uslovnoj slobodi.

Zbog svjedočenja protiv drugih plaćenih ubica, on strahuje za sopstveni život, ali nije saopšteno da li će mu država obezbijediti zaštitu.

"Imam 80 odsto šanse da završim kao žrtva nekog od bivših neprijatelja", rekao je ubica u jednom intervjuu.

On sada razmišlja da se odseli iz Kolumbije, a pokušaće da proda holivudskim producentima prava na snimanje filma po autobiografiji u kojoj objašnjava kako je raditi za Eskobara.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније