Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

28. 08. 2014. 17:53 >> 17:53

INAUGURISAN

Erdogan i zvanično predsjednik Turske

Novoizabrani predsjednik Turske, dosadašnji premijer Redžep Tajip Erdogan, danas je zvanično inaugurisan za šefa države.

"Shodno mojim predsejdničkim ovlašćenjima, zaklinjem se svojom čašću i ugledom pred velikom turskom nacijom i pred istorijom da ću štititi postojanje i nezavisnost države", rekao je Erdogan. On se obavezao da će ostati privržen "Ustavu, vladavini prava, demokratiji, principima i reformama Kemala Ataturka i principima laičke države".

Prije polaganja zakletve, poslanici iz redova socijaldemokrata napustili su salu, dok su poslanici krajnje desnice odbili da aplauzom pozdrave novog šefa države. Poslanici opozicione Republikanske narodne partije, koji optužuju Erdogana za kršenje ustava, izašli su sa sjednice pre nego što je položio zakletvu, prenela je agencija AFP. 

Erdogan je prvi turski predsednik kojeg je birao narod na predsjedničkim izborima, a ta pozicija, kako je istakla agencija AP, omogućiće mu još najmanje pet godina vođenja nacije. 


Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније