Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

29. 08. 2014. 17:58   >>  18:08 1

RASMUSEN TVRDI

Ruske trupe ilegalno ulaze u Ukrajinu

Generalni sekretar NATO Anders Fog Rasmusen ponovio je danas optužbe da ruske trupe učestvuju u sukobima u Ukrajini i najavio tješnju saradnju Alijanse sa Kijevom.

“Suočeni smo sa ozbiljnom eskalacijom, a ruske trupe i oružje ilegalno ulaze u Ukrajinu”, rekao je Rasmusen novinarima nakon vanrednog sastanka sa predstavnicima Ukrajine u sjedištu NATO u Briselu.

On je okarakterisao navode Moskve da ruske trupe ne učestvuju u sukobima kao “šuplje” i optužio Rusiju da radi na destabilizaciji Ukrajine.

“Ruska vojska direktno učestvuje u vojnim operacijama i dovlači tenkove, oklopna vozila i raketne lansere u Ukrajinu, a ruska artiljerija dejstvuje sa obje strane ukrajinske granice”, rekao je Rasmusen, navodeći da se uz granicu sa Ukrajinom nalaze na desetine hiljada ruskih vojnika.

“Riječ je o kršenju međunarodnog prava koje direktno potkopava diplomatske napore da se situacija smiri”, kazao je on, prenose agencije.

On je izbjegao da se izjasni o najavama iz Kijeva da će Ukrajina zatražiti da bude primljena u NATO.

“Svaka zemlja ima suvereno pravo da definiše politiku odbrane i odlučuje o vojnim savezima”, rekao je Rasmusen, podsjećajući da Ukrajina nije zvanično zatražila prijem.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније