Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

29. 08. 2014. 23:49 >> 23:48

ZBOG RESTRUKTURIRANJA

Malezijan erlajns otpušta 6000 radnika

Kompanija Malezijan erlajns otpustiće oko 30 odsto radnika u okviru restrukturiranja koje će koštati 1,9 milijardi dolara, saopštili su predstavnici glavnog investitora tog avioprevoznika, Khazanah Nasional-a.

Državni fond Khazanah navodi da će avioprevoznik smanjiti broj zaposlenih za šest hiljada, na ukupno 14 hiljada, u pokušaju da prevaziđe gubitke poslije dvije avionske katastrofe ove godine, prenosi Capital.ba.

Akcije Malezijan erlajnsa biće povučene sa berze u Kuala Lumpuru do kraja ove godine.

U saopštenju se navodi da bi kompanija trebalo da ponovo postane profitabilna u roku od tri godine i da se vrati na berzu za pet godina.

Malezijan erlajns saopštila je da je u drugom kvartalu pretrpjela gubitak od skoro 100 miliona dolara.

Jedan avion te kompanije nestao je u martu iznad Indijskog okeana, a drugi je u julu oboren na istoku Ukrajine. U ova dva događaja poginulo je i nestalo ukupno 537 putnika i članova posade.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније