Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

30. 08. 2014. 16:33 >> 16:32

OBNOVLJENA OFANZIVA

Vojska juriša na Lugansk

Najmanje dva civila poginula su u novom granatiranju Donjecka, a ukrajinska vojska obnovila je ofanzivu u Luganskoj oblasti.

"Ponovo je iz artiljerijskog oruđa pucano po Petrovskom i Kijevskom reonu. Obim štete se utvrđuje. Do sada se zna za dva civila poginula u Petrovskom rejonu", navedeno je u saopštenju gradskih vlasti Donjecka.

Predstavnik ukrajinskog Savgeta za nacionalnu bezbgednost i odbranu (SNBO) Andrej Lisenko je saopštio da je ukrajinska vojska počela ofanzivu u Luganskoj oblasti. 

"Sprovedena je operativna obrada nekoliko naselja u Slavjano-Serbskoj oblasti, kao i sela Krimsko i Sokoljniki. Nastavljaju se aktivne borbe u luganskom pravcu", rekao je Lisenko, tvrdeći da su proruske snage izgubile oko 40 pripadnika. 

On je kazao da ukrajinska vojska nastavlja da se utvrđuje kod Marijupolja na jugu Donjecke oblasti, gdje su graničari sa dobrovoljačkim odredima organizovali neprestano patroliranje. 

Svi glavni ulazi u Marijupolj su pod pojačanim nadzorom i formirane su jedinice za odbijanje tenkovskih napada. 

Mediji izvještavaju da su se ustanici zauzimanjem Novoazovska približili taktički važnoj poziciji Marijupolja-luci na obali Azovskog mora, a Lisenko tvrdi da su zbog pažnje OEBS-a "teroristi i ruski vojnici zamijenili novu tehniku starom i njenu količinu sveli na minimum". 

Ministar odbrane samoproglašene Donejcke Narodne republike Vladimir Kononov tvrdi da ukrajinska vojska, uprkos prijedlogu da iskoristi humanitarni koridor i izađe i okruženja kod Ilovajska, pokušava da se probije silom.

"Nekoliko jedinica ukrajinske vojske počelo je da izlazi iz okruženja. Neko na oklopnim transporterima, neko po uništenju svoje tehnike u pješadijskoj formaciji. To nema veze sa humanitarnim koridorom. To je vojna operacija probijanja obruča", rekao je Kononov. 

Prema njegovim riječima, za opkoljene pripadnike ukrajinske vojske i dalje postoji mogućnost korišćenja humanitarnog koridora, uz uslov da se razoružaju. 


Sukobi kod Ilovajska :

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније