Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

30. 08. 2014. 19:37   >>  21:08 2

O ISLAMSKOJ DRŽAVI

Kralj Abdulah: Napašće Evropu i SAD

Terorističke grupe će napasti Evropu i SAD ako međunarodna zajednica protiv njih ne upotrijebi kolektivnu "moć i brzinu", kaže saudijski kralj Abdulah.

Povod za saopštenje saudijskog kralja je to što su ekstremisti borbene organizacije Islamska država zauzeli velike dijelove teritorije širom Sirije i Iraka, a napadaju i Liban.

Iako nije konkretno pomenuo po imenu nijednu terorističku grupu, Abdulah je rekao da je "siguran da će nakon mjesec dana oni stići do Evrope, a nakon još mjesec do Amerike". 

Čini se da je kraljevo upozorenje, upućeno u petak uveče, usmjereno na to da privuče Vašington i snage NATO u širu borbu protiv ekstremista u bliskoistočnom regionu, ocjenjuje Asošiejted Pres (AP). 

Saudijska Arabija podržavala je pobunjenike u Siriji, ali je zabrinuta da bi tamošnji ekstremisti mogli upotrijebiti oružje protiv Saudijske Arabije, dodaje AP. 

Kralj je svoje ocjene iznio stranim ambasadorima, a državni mediji su ih prenijeli u subotu ujutro.

(B92)

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније