Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

01. 09. 2014. 10:16   >>  10:25 2

PUTIN KRITIKUJE

Evropa ignoriše što pucaju na civile

Predsjednik Rusije Vladimir Putin optužio je danas Evropu da ignoriše to što, kako tvrdi, ukrajinska armija puca direktno na civile na istoku Ukrajine.

"Ukrajinska vojska direktno na meti svoje vatre ima stambena naselja i nažalost mnoge zemlje, uključujući Evropu, radije ne bi da to primjete", rekao je Putin za rusku televiziju, prenosi agencija AFP.

Istovremeno, Putin je okrivio Kijev zbog odbijanja da uđe u direktne političke razgovore sa "separatistima" (proruskim snaga) na istoku Ukrajine. 

"Aktuelno rukovodstvo u Kijevu ne želi da sprovede suštinski politički dijalog sa istokom svoje države", rekao je Putin, javila je ruska novinska agencija Itar Tas s. 

Putin je dodao da pro-ruske snage pokušavaju da potisnu ukrajinsku vojsku od svojih trenutnih pozicija, jer su pucali na civile. 

"Cilj boraca milicije jeste da potisnu ukrajinske oružane snage i njihovu artiljeriju nedajući im mogućnost da pucaju na stambene oblasti", rekao je Putin.

Predsjednik Ukrajine Petro Porošenko optužio je Rusiju da je ''pokrenula otvorenu i direktnu agresiju'' koja je izmijenila bilans u sukobima ukrajinskih sa proruskim snagama. 

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније