Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

01. 09. 2014. 12:22   >>  12:21

SIRIJSKI RAT

Žestoke borbe na Golanskoj visoravni

Žestoki sukobi sirijske vojske i pobunjenika izbili su danas na Golanskoj visoravni kraj same granice Izraela, javljaju strani mediji.

To je rijedak slučaj da se sukobi velikih razmjera odigravaju u blizini izraelske teritorije, čija vojska pomno prati događaje u Siriji. Navodno, vojska Sirije i pobunjenici razmjenuju vatru sa položaja međusobno udaljenih samo 200 metara.

Izrael je 1981. priojio dio Golana koji je zauzeo u Šestodnevnom ratu 1967., ali međunarodna zajednica ne priznaje tu aneksiju.

Golansku visoravan nadgledaju snage UN od 1974. godine kada je postignuto primirje između Izraela i Sirije, a te zemlje su zvanično i dalje u ratu. 

Snage UN su u tampon-zoni dugačkoj 70 kilometara. Zbog sukoba koji su počeli prošle sedmice, veliki doo mirovnih snaga je prošlog vikenda evakuisan. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније