Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

01. 09. 2014. 13:40 >> 13:43
1

ODUSTALI OD SAMOSTALNOSTI

Pobunjenici bi da ostanu u Ukrajini

Tokom pregovora kontakt-grupe u bjeloruskoj prijestonici Minsku, predstavnici samoproklamovanih Donjecke(DNR) i Luganske Republike(LNR) su saopštili da žele da budu dio Ukrajine, pod uslovom da dobiju specjalan status, prenosi RT.

Oni su kazali da žele obustavu vojnih operacija vladinih snaga, kako bi parlamentarni izbori u Donjeckoj i Luganskoj oblasti mogli da se održavaju nesmetano.

Takođe, predstavnici DNR i LNR su predložili stvaranje komisije koja će pomoći mirno rješenje i obnovu porušenih regiona. Oni zahtijevaju i da Kijev uvede specijalni zakon, kako bi budući regioni unutar Ukrajine mogli sami da biraju sudske zvaničnike.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније