Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

01. 09. 2014. 23:14 >> 23:13
4

OSUO PALJBU

Kastro uporedio NATO sa nacistima

Bivši kubanski predsjednik Fidel Kastro optužio je Sjedinjene Američke Države (SAD) i Evropsku uniju (EU) za cinizam i upotrebu NATO-a za pokretanje ratova, uporedivši Atlantsku alijansu sa SS nacistima.

"Evropska ekonomska zajednica, kojom čvrstom rukom i bezuslovno upravljaju SAD, odlučila je da je došao trenutak da se poravnaju računi sa onim što je ostalo od dvije velike zemlje (Rusije i Kine)", rekao je Kastro, prenose njegov tekst kubanski mediji.

Bivši kubanski lider je u tekstu "Da pobjede pravedne ideje, ili će trijumfovati katastrofa" dodao da su te dvije zemlje uspjele da okončaju kolonijalni i imperijalistički poredak koji su svijetu nametnuli Evropa i SAD. 

"Ali cinizam je postao simbol imperijalističke politike i postoje očigledno mnogi ljudi bez skrupula, spremni da ubiju da bi odbranili sramne privilegije, ističe Kastro. 

Kastro (88) je rekao i da neki evropski portparoli NATO govore u stilu i sa izrazima lica SS nacista. 

"Carstvo Adolfa Hitlera, rođeno iz pohlepe, ušlo je u istoriju bez slave, ali kao ohrabrenje buržoaskim i agresivnim vladama NATO (članica), koje su postale podsmjeh Evrope i svijeta", zaključio je Kastro.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније