Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

20. 03. 2013. 18:50 >> 18:40

KRIZA

Novi poslovi mafije

Procjenjuje se da je 3.600 grupa organizovanog kriminala aktivno u EU, a mnoge mafijaške grupe već su uključene u projekte alternativne energije, solarne ili energije vjetra, kao i u projekte zbrinjavanja otpada i njima se služe za pranje novca.

Ekonomska kriza u Evropi okrenula je podzemlje novim oblicima ilegalnih aktivnosti, od krivotvorenja hrane i ljekova, do zabranjenog trgovanja otpadom i krađama u energetskom tržištu, objavio je “Europol”.

"Privredni kriminal, između ostalog, i prevare i korupcija koštaju evropske vlade, kompanije i pojedince milijarde eura na godinu dana u izgubljenom porezu i prihodima, a otežavaju i privredni oporavak država", objavilo je evropsko tijelo za borbu protiv kriminala u novom izvještaju o organizovanom kriminalu.

Procjenjuje se da je 3.600 grupa organizovanog kriminala aktivno u Evropskoj uniji, a djeluju uglavnom u tradicionalnim područjima poput međunarodnog krijumčarenja droge, trgovine ljudima i pranja novca.

"Mnoge grupe organizovanog kriminala fleksibilne su u svojim protivzakonitim aktivnostimai sposobne su da brzo identifikuju novu priliku koja se pojavi u ekonomskoj krizi", navodi se u izvještaju.

Organizovani kriminal, grupe poput mafije već su uključene u projekte alternativne energije, solarne ili energije vjetra, kao i u projekte zbrinjavanja otpada i njima se služe za pranje novca, objavio je “Europol”.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније