Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

21. 03. 2013. 10:15 >> 10:09

RUSIJA

Medvedev prijeti EU zbog blokade novca na Kipru

Ruski premijer Dmitrij Medvedev je zaprijetio da će Rusija preispitati učešće eura u ruskim rezervama, ako rješenje za finansijsku krizu na Kipru pogodi ruske interese.

Izgledi za uvodjenje vanrednog poreza EU na uloge u bankama na Kipru, od čega je veliki dio ruski, "razlog je da se razmisli" o euru, rekao je Medvedev.

"Ako je to moguće na Kipru, zašto ne bi bilo i u Španiji, Italiji i drugim zemljama koje imaju finansijskih problema? Sjutra će tamo konfiskovati štednju", rekao je on.

"Izmedju 41 i 42 odsto naših rezervi je u eurima, a prijedlog (EU Kipru) nije samo nepredvidiv, nego neodgovarajući", rekao je Medvedev.

"Sve ovo ću reći mom starom prijatelju Žoze Manuelu Barosu", zaključio je Medvedev koji će se u Moskvi sastati sa šefom Evropske komisije.

Medvedev se, kako je objavljeno na sajtu ruske Vlade, požalio što su i računi ruskih državnih preduzeća ove nedjelje blokirani na Kipru gdje banke ne rade zbog krize.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније