Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

21. 03. 2013. 13:05   >>  12:56

SAD - PALESTINA

Obama: Podrška nezavisnoj Palestini

SAD su duboko posvećene stvaranju palestinske države, poručio je američki predsjednik Barak Obama tokom posjete Ramali, javlja BBC.

"SAD su se obavezale na formiranje dvije države. Mi želimo nezavisnu i održivu Palestinu koja će se graničiti sa Izraelom, tako da dvije strane uživaju u prosperitetu i miru. Jedini način da se postigne ovaj cilj je kroz direktne pregovore", rekao je Obama nakon susreta sa palestinskim predsjednikom Mahmudom Abasom, prenosi izraelski list "Harec".

Obamu, koji je u prvoj posjeti palestinskim teritorijama, dočekali su Abas i više palestinskih zvaničnika. Nakon što je helikopterom stigao na Zapadnu obalu, Abas je Obamu odveo u svoju rezidenciju kako bi razgovarali o konfliktu između Izarela i Palestine. 

Istovremeno, oko 150 palestinskih demonstranata protestovalo je u sjedištu Palestinske uprave protiv Obamine posjete. Njih su zadržale snažne policijske snage pa nisu mogli da se približe Mukati gdje se nalazi Abasova kancelarija i gde je helikopter sletio, prenosi Rojters. 

Agencija Asošiejted pres ocenjuje da su mala očekivanja da će biti postignut proboj u mirovnom procesu. Obama je rekao da želi da čuje obje strane šta je potrebno za obnovu pregovora. 

Podsjetimo, sa teritorije Gaze rano jutros ispaljene su dvije rakete na jug Izraela. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније