Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

15. 09. 2014. 20:28 >> 20:26

SASTANAK ŠEFOVA DIPLOMATIJE

U Parizu nezvanično i o Ukrajini

Šefovi diplomatije Rusije, Njemačke i Francuske u tajnosti su se sastali u Parizu kako bi razgovarali o ukrajinskoj krizi, saznaje Frans pres.

Ministri vanjskih poslova Rusije Sergej Lavrov, Njemačke Frank-Valter Štajnmajer i Francuske Loran Fabijus, koji su učestvovali na međunarodnoj konferenciji o Iraku, iskoristili su priliku da se sastanu i razgovaraju o Ukrajini.

Portparol njemačkog ministarstva spoljnih poslova Martin Šafer potvrdio je održavanje tog "trilateralnog sastanka" o Ukrajini, nakon što se gotovo svakodnevno krši primirje postignuto 5. septembra u Minsku. 

Jedan od lidera proruskih pobunjenika u Ukrajini rekao je da ne vidi korist od nastavka mirovnih pregovora s Kijevom, nakon informacija o pogibiji šest civila na istoku Ukrajine, i pored prekida vatre. 

Nov sastanak predstavnika Moskve, Kijeva, pobunjenika i OEBS-a treba da bude održan ove sedmice, najavio je bivši ukrajinski predsjednik Leonid Kučma, koji predstavlja Ukrajinu na pregovorima u Minsku.

(B92)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније