Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

16. 09. 2014. 20:55 >> 20:58

DAMPSI SENATU

SAD spremne za udare u Siriji

Načelnik Združenog generalštaba vojske SAD Martin Dempsi kaže da su SAD spremne za napade na islamiste u Siriji ali da će to biti dugoročna i umjerena operacija.

Dempsi je danas rekao da postoji mogućnost da se američki savjetnici pridruže iračkim trupama u borbi protiv islamskih ekstremista, kao i da su SAD spremne za napade na islamiste u Siriji ali da će to biti dugoročna i umjerena operacija.

On je, govoreći u Senatu, naglasio da američki savjetnici imaju za cilj da pomognu iračkim trupama planiranje i koordiniranje vojnih akcija protiv Islamske države.

"Ukoliko stignemo do tačke kada bi, po mom mišljenju, naši savjetnici trebalo da se pridruže iračkim trupama u napadima na određene mete ISIL-a, preporučiću to predsjedniku", rekao je Dempsi obraćajući se Vojnom komitetu američkog Senata, prenosi AP. 

General Dempsi i ministar odbrane Čak Hejgel odgovarali su na brojna pitanja poslanika na prvom sastanku posvećenom proširenoj vojnoj kampanji predsjednika Baraka Obame protiv terorističkih prijetnji bliskoistočnih ekstremista. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније