Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

17. 09. 2014. 08:24 >> 08:23

ŠKOTSKI REFERENDUM

Kladionice ne vjeruju u nezavisnost

Istraživanja javnog mnenja o ishodu rezultata referenduma o nezavisnosti Škotske dva dana uoči glasanja pokazala su da će rezultat biti tijesan.

 

Sa druge strane, na kladionicama je veća vjerovatnoća je da će pobediti "ne”, pošto je kvota za klađenje je 1,21, a kladioničari objašnjavaju da su tako odlučili, jer vjeruju da je "ne” vjerovatniji rezultat, iako ankete pokazuju da su minimalne prednosti na jednoj ili drugoj strani.

Najveću pojedinačnu uplatu od 800.000 funti registrovala je kladionica Vilijem Hill, a u slučaju pogotka ona će isplatiti 920.000 dobitka prognozeru.

Ispitivanje javnog mnjenja koje je urađeno za list "Dejli telegraf", pokazuje da je podrška nezavisnosti Škotske na predstojećem referendumu porasla za jedan procenat i da danas iznosi 48 odsto, prenio je Rojters.

U najnovijoj anketi koju je uradila agencija "Opinijum", za ostanak Škotske u okviru Ujedinjenog Kraljevstva izjasnilo se 52 odsto ispitanika, što je manje za jedan odsto nego što je to bilo u prethodnoj anketi, objavio je "Telegraf".

Referendum u Škotskoj biće održan u četvrtak kada će biti odlučeno da li će ona izaći iz Ujedinjenog Kraljevstva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније