Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

17. 09. 2014. 08:26 >> 08:24
1

U ALBANIJI

Islamisti planiraju napad na papu?

Ambasador Iraka u Vatikanu Habeb Al Sadr upozorio je Svetu stolicu da će islamski ekstremisti pokušati da ubiju papa Franju za vreme njegove posjete Albaniji narednog vikenda.

 

Irački ambasador naveo je i da bi papa mogao da bude u opasnosti za vrijeme posjete Turskoj, koja je planirana za novembar.

 

Borci Islamske države proklamovali su kao jedan od svojih ciljeva da kalifat prošire do Rima i obećali su da će crnu zastavu džihada podići na vrh bazilike Svetog Petra.

Islamska država je, prenio je Fonet, nedvosmisleno stavila do znanja da želi da ubije papu i ta prijetnja je sasvim kredibilna, rekao je Al Sadr za italijanski list La Nacione.

Vjerujem, dodao je on, da će to pokušati da ostvare na nekom od papinih putovanja, ali bi to mogli da pokušaju čak i u Rimu, jer pripadnici Isila nisu samo Arapi, već ima i Kanađana, Amerikanaca, Francuza, Britanaca, pa i Italijana.

Prema riječima Al Sadra, papa je postao meta Islamske države kada je počeo da govori o kršenju ljudskih prava hrišćana u Siriji i Iraku i, još više, kada je pozdravio namjeru Amerikanaca da vojnim akcijama zaustavi džihadiste u svom pohodu u Iraku.

 

 
 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније